Terug

Door de drukte kunnen de verzendingen / bezorgingen helaas vertraagd zijn !

Wormmiddel

Veel hondeneigenaren gaan ervan uit dat als ze geen wormen bij hun huisdier zien, het ook niet nodig is om hun hond te ontwormen. Wormen zijn echter een onzichtbaar probleem.

Filters

Ontworming hond

De noodzaak van het ontwormen van uw hond

 
Veel hondeneigenaren gaan ervan uit dat als ze geen wormen bij hun huisdier zien, het ook niet nodig is om hun hond te ontwormen. Wormen zijn echter een onzichtbaar probleem. De symptomen van een worminfectie worden pas zichtbaar als er sprake is van een hele heftige besmetting. Bij pups zijn de symptomen sneller te herkennen, zoals bijvoorbeeld aan een ‘wormenbuikje’; de pup heeft een bol, opgezet buikje. 
 
Regelmatige ontworming van uw hond is daarom noodzakelijk. Zo houdt u niet alleen uw huisdier gezond en gelukkig, maar zorgt u er ook voor dat u en andere mensen geen wormbesmetting oplopen. Honden met wormen kunnen namelijk ook een wormbesmetting op mensen overbrengen, als er niet tijdig een kuur voor de ontworming wordt toegediend.
 
 

Ontworming tegen meerdere parasieten
De middelen voor ontworming van uw hond werken doorgaans tegen meerdere soorten worminfecties. Er bestaan namelijk verschillende soorten wormen, waarmee honden besmet kunnen raken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
 
‣ Spoelwormen
‣ Lintwormen 
‣ Haakwormen
‣ Zweepwormen
‣ Hartwormen
‣ Longwormen 
‣ Oogwormen
 

Spoelworm en lintworm

De meest voorkomende wormen zijn spoelwormen en lintwormen. Een hond kan een spoelworm besmetting oplopen via besmette grond of prooidieren. Een lintworm infectie ontstaat door het inslikken van vlooien, het eten van geïnfecteerd vlees of geïnfecteerde prooidieren. In Oost-Groningen en Zuid-Limburg komt de vossenlintworm voor. Deze lintworm is niet schadelijk voor uw hond, maar honden kunnen deze wel overbrengen op de mens. Mensen die besmet raken met de vossenlintworm kunnen daarentegen ernstig ziek raken; deze parasiet kan namelijk de lever, longen en andere organen aantasten. 
 

Overige soorten wormen

Haakwormen komen vaak voor in kennels, asielen en bij zwerfdieren. Zonder ontworming kan de hond last krijgen van diarree (met bloed) of bloedarmoede. Een wormbesmetting met zweepwormen kan bloederige diarree en slijmerige ontlasting veroorzaken. Deze worminfectie kan via microscopisch onderzoek worden vastgesteld. De  hartworm komt vooral in Oost- en Zuid-Europa voor. Via een muggenbeet raken honden besmet met deze worm.  
Honden kunnen een besmetting met longwormen oplopen via contact met slakken en kikkers. Een loopneus, hoesten, slechte ademhaling of kokhalzen zijn enkele symptomen van deze worminfectie. Oogwormen worden overgebracht door vliegen. Bij een besmetting kun je wormpjes in het oog zien zitten.

 
 
 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »